Kunst.nl Award Fotografie
Kunst.nl reikt dit jaar voor de tweede keer de Kunst.nl Award Fotografie uit. Elke Nederlandse of Belgische beroepsfotograaf mag hiervoor een foto inzenden. Dit jaar hebben 58 fotografen hun werk ingezonden. De inzendingen waren zeer divers, niet alleen van kwaliteit maar ook in diversiteit. Veel bewerkingen, spannende uitsnedes, bijzondere onderwerpen en gebruikte technieken. De jury is net als vorig jaar van mening dat het spannender kan. "We verwachten komend jaar echt meer lef ". Daarnaast mist de jury oorspronkelijkheid. Veel werk is wel heel erg geïnspireerd op het werk van anderen, daarnaast viel veel werk af door slordige bewerking. De jury ziet dat deze prijs een goede toevoeging kan worden in het huidige aanbod van fotografiewedstrijden voor professionele fotografie. De jury hoopt in de derde editie meer nieuwe namen en talenten te zien.

In deze editie zijn voor het eerst ook series opgenomen. De jury ontving acht series van uiteenlopende kwaliteit. Het maken van een selectie om tot een serie te komen die een verhaal vertelt blijkt moeilijk. De criteria voor de inzendingen van de series zullen voor de komende editie worden aangescherpt.

De jury staat unaniem achter de keuze van deze negen genomineerden. Met het oog op de ambitie en de eerder uitgesproken wens van de jury (iets meer lef en nauwkeurigheid!) is er een duidelijke winnaar is geselecteerd.

Download juryrapport


Stemmen werkt als volgt:
  • Geef uw beoordeling voor één of meerdere werken
  • Uw e-mailadres geldt voor één stem
  • Het kunstwerk met totaal de hoogste beoordeling zal als publiekswinnaar worden gekozen

De door de vakjury genomineerden – in willekeurige volgorde - zijn hieronder te zien.

 
Rob Komen
“Worldpress bezoek”

Een interessant beeld om naar te kijken, een mooi beeld van de beleving van fotografie, maar ook een goed tijdsbeeld. Kijk maar naar die krans op de achtergrond.

 *
 
Alain Gil Gonzalez
“ZT”

Een heerlijk beeld van de wereldwijd aanwezige stroom toeristen en fascinerend hoe de werkelijkheid met fictie samen komen. Mooi tafereel!

 
Guus Rijven
“Sisters”

Een foto die ruimte laat voor verhalen. Zijn het zussen, zitten ze hier elke dag of zijn ze op vakantie? En hebben ze elke dag matchende kleding aan? Fijne nostalgie.

 
Nico Laan
“Arcering”

Rustgevend beeld, prachtige kleuren. En kijk goed, dan zie je wat er nu echt in beeld is!

 
Jaap Scheeren
“A forest smiling”

Wat gebeurt hier, of wat is hier gebeurd? Is het een ingreep, of een registratie van een bijzondere bijeenkomst. Zien we daar nu toch mensen en wat zweeft daar nu eigenlijk door de lucht? Of is het een glimlachje? Zonder noodzaak tot duiding is het een heel fijn kijkbeeld.

 
Vivian Ammerlaan
“Waanplekken 29”

Een echte waanplek want waar kijken we nu naar? is het een landschap of lijkt het op een landschap? Knap
werk uit een bijzondere serie van Vivian Ammerlaan.

 
Ben Deiman
“Topsport”

Zo mooi kan toeval zijn, het juiste moment. Een spannende, iets schurende uitsnede maar een heerlijk tafereel.

 
Miyuki Okuyama
“At dusk”

Een wonderlijke vertelling, een fraai gestileerd moment waar dag en nacht samen komen. Een serie die een heel eigen verhaal vertelt.
 
To Huidekoper
“Stijf, strak, mislukt”

Een technisch prachtig gemaakte serie die bestaat uit zes beelden van gelijke kwaliteit. De beelden nodigen uit tot verder kijken en blijven interessant. Een spannende en mystieke sfeer, goed kleurgebruik en fraaie composities.


 *
naam@bedrijf.nl
 
 
 
 
 
  © 2017 Kunst.nl | Business Art Service