Kunst.nl Award Fotografie
Kunst.nl reikt dit jaar voor de eerste keer de Kunst.nl Award Fotografie uit. Elke Nederlandse of Belgische beroepsfotograaf kon een foto inzenden. Dit jaar hebben 55 fotografen hun werk ingezonden. De inzendingen waren zeer divers, niet alleen van kwaliteit maar ook in diversiteit. Veel bewerkingen, spannende uitsnedes, bijzondere onderwerpen en gebruikte technieken. De jury is echter wel van mening dat het spannender kan. "Goede kwaliteit van fotografie maar wat meer lef zou fijn zijn". Al met al een prachtige basis om nieuwsgierig te worden naar de tweede editie van deze nieuwe prijs in de professionele fotografie.

De jury kwam in goed overleg tot een selectie van 10 beelden, waarbij drie beelden na overleg niet voldeden aan de vooraf opgestelde criteria. Met het oog op de toekomst besloot de jury deze drie beelden niet te nomineren. De jury is van mening dat het niveau van de genomineerde beelden het ambitieniveau voor de tweede editie van de fotografieprijs van kunst.nl moet weergeven.

De jury staat unaniem achter de keuze van deze zeven genomineerden. Van deze zeven genomineerden is er een top drie neergelegd. Deze top drie is na overleg en met het oog op de ambitie en de eerder uitgesproken wens van de jury (iets meer lef!) aangepast.

Download juryrapport


Stemmen werkt als volgt:
  • Geef uw beoordeling voor één of meerdere werken
  • Uw e-mailadres geldt voor één stem
  • Het kunstwerk met totaal de hoogste beoordeling zal als publiekswinnaar worden gekozen

De door de vakjury genomineerden – in willekeurige volgorde - zijn hieronder te zien.

 
De heer H. Tuinman
“Body Language”

Een bijzondere foto waarbij het ongetwijfeld koude hars haast tot leven komt. Prachtig van kleur.

 
Mevrouw D. Ramaekers
“Reflecting Sky”

Een foto die je in verwarring achterlaat. Want waar kijken we nu naar? Is dit echt, waar kan ik dit op deze manier vinden? Een sprookjesbos waarbij de fotograaf goed naar alle elementen heeft gekeken en een spannende uitsnede heeft gekozen.

 
De heer R. Meijer
“Zwavelvallei”

Een surrealistisch beeld wat prachtig speelt met scherpte en diepte, intensiteit van kleur en je nieuwsgierig maakt. Waar zijn we? Daarnaast geeft dit beeld, door het kleurgebruik en de elementen een zekere dreiging. Maar waar komt dit nu door? Fascinerend.

 
De heer H. Lemmerman
“Spakenburgse Diva op Paleis Soestdijk 2017”

Humoristische en fijne plaat waar je fantasie van op hol slaat. Wie is deze dame, wat is er met die gans en waarom staan zij daar. Prachtig gebruik van licht, goed gebruik gemaakt van kleine details zoals de afvoeren in het plafond en de vloer. Heerlijke foto!

 
Christel Mitchell

“Albino girl”

Een intens portret dat de kijker meeneemt in de gedachten, gevoelens en dromen van dit bijzondere meisje. Het portret vraagt om aangeraakt te worden.
 *

 
Paulien Wilkinson
“Marie-José”

Intens, krachtig, prachtige styling zonder dat je het contact met de geportretteerde verliest.

 
Hiske de Boer
“Ophelia”

Het beeld maakt door de uitsnede nieuwsgierig en neemt je mee in een dromerige romantische wereld die ook luguber en beklemmend werkt.
 *
naam@bedrijf.nl
 
 
 
 
 
  © 2017 Kunst.nl | Business Art Service